AZ EXTREMADURAI VÖLGY ARAGÓNIÁBAN


Az út hívogat
Ez a terület az extremadurai régió északi részén található, a szomszédos Sierra de Gatától  /Gata hegység/, és Hurdestől délebbre, közel a Monfragce Nemzeti Parkhoz.
A tartomány legfontosabb városa a római korból ránkmaradt történelmi és művészeti örökséggel rendelkező Coria.
Ezen a vidéken rengeteg híres, hagyománnyal bíró ünnepség van, amik hatalmas nemzeti érdeklődésnek örvendenek.

A táj és az építészet
Az út eleje termékeny mezőkön visz keresztül, ahol jól megfigyelhető a közkedvelt építészeti forma, ez alakítja a tájképet.
Észak felé folytatva utunkat, Mohedán és Guijo de Corián keresztül a Boollón víztárolóhoz jutunk, majd Guijo de Granadillán át a Gabriel y Galán víztárolóhoz, ahol megismerhetjük a körülölelő falvakat, történelmüket és szokásaikat.


A természet és javai
Az Alagón folyót körülvevő terület igazi gazdasági főszereplő a zónában, az öntözéses szisztémának köszönhetően nagyon termékeny és a mezőgazdasági élet fontos hányadát szolgálja ki.
Érdekes ellenét figyelhető meg az Alagón folyó és a mező, valamint a fenyőfákkal, tölgyfákkal és gesztenyefákkal betelepített hegyvidékek között. Ragadozó madarak élnek ott, valamint bőséges növényvilág található az árnyékos hegységek nedves területein.
A Borbollón víztároló csodálatos helyszín a vizisportok kedvelőinek, amit egy felejthetetlen táj koronáz meg.


Fiesták és gasztronómia
Kiemelkedő a San Juan ünnepeki bikaviadal Coriában, amit június 23-án tartanak és az "Encamisá" Torrejoncilloban december 7-én, mindkettő nagy Turisztikai érdeklődésnek örvend. Januárban ünneplik Acehúse helyiségben San Sebastián napját, más néven a "Las Carantoñas"-t, ahol külömböző állati jelmezekbe öltöznek, ez a rendezvény szintén vonzza a látogatókat.
A gasztronomiát ezeken a területeken legfőképp a mezőgazdasági és állattenyészetből származó termékek alapozzák, kiemelkedik az olaj, a bor, a disznó, az ürü és a bőséges vad.
A leghíresebb ételek a pörköltek, a sült ürü és a sült kecskegida. Kiemelkedik még a méz, a virágpor, a fokhagymás halak  és a sajt. Pozuelo de Zarzón híres a szalámiról. Villaneueva de la Sierrában a sonka és a házias édességek emelkednek ki, de fontos a boruk is.

Kézműves ipar
A kézműves mesterségben kiemelkednek az aranyból készült munkák, a szép hímzések, babakészítés, fazekasmesterség, a jellegzetes montehermosoi sapkák, valamint a bronzharangok. Meg kell még említenünk a fémkohászatot Coriában és a horgolást Pescuezában.


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 6
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Naptár
«  Április 2019  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930