COSTA BLANCA
A FÖLDKÖZI TENGER CSODÁLATOS PARTJA

Mit jelent a Costa Blanca?

Costa Blanca, azaz fehér tengerpart. Nevét homokjának és a tenger habjának a színéről kapta.
A Costa Balnca a sportolók és a halászok közkedvelt helye. Partja egy gyümölcsöskert, olajfák, mandulafák és pálmaligetek sokasága jellemzi.
Felfedezhetjük a gyönyörű földrajzi képződményeket, amikor a csendes vizein hajózunk, megcsodálhatjuk a víztükröt és a hegyláncot, ami körül veszi. A hőmérséklete nagyon kellemes, ezért gyakran látogatják spanyol és külföldi turisták egyaránt, az év minden szakaszában.

A Costa Blanca és a fiesták
Az év során több, mint 400 fiestát rendeznek ezen a tengerparton. Ezek nagyon népszerű ünnepségek, vidámságra és jókedvre adnak okot, amit minden évben igyekeznek felülmúlni. A "Moros y Cristianos", azaz Mórok és Keresztények nevezetű ünnepség során az utca egy szabadtéri színpaddá alakul, felvonulások, tűzijátékok, múltat idéző csaták, valamint a híres "dancaes" jellemzi, ami egy helyi táncstílus.

Gasztronómia
A föld és a tenger bőséges hozzávalót nyújt ízletes, íncsiklandó illatú és változatos ételek készítéséhez. A rizsnek vezető szerepe van, amit településenként a legjobb termékekkel kombinálnak. Élvezhetjük a kiváló tengeri kagylót, aranykeszeget, fekete sügért, lazacot, és makrélarákot, de ne feledkezzünk meg az ízletes pácolásról sem. Meg kell ismernünk a vadhúsos paradicsomlevest (gazpacsho de caza), az "olleta de blat", ami egy búzából készült hegyi ételkülönlegesség vagy a felvágottakat és más finomságokat. Édességek tekintetében kiemelkednek a xixonai fagylaltok és a turrón (mandulás sütemény), amit 80%-ban nemzeti terrmékekből állítanak elő.

Kézműves ipar a Costa Blancán
Ha erre a csodálatos területre látogatunk, meg kell ismernünk a képzőművészetet és a speciális termékeket. Magunkkal kell vinnünk egy emléket, hogy ha ránézünk, emlékezhessünk az utazás felejthetetlen pillanataira. Mindegyik településen találhatunk számos ősi kézműves mesterséget egy olyan művészeti ágból, ami még a Középkorba nyúlik vissza, sőt még az arab civilizáció idejébe is, mint pl. a Biar-i, Agost-i, Ouir-i vagy Orba-i kerámia.

Deniától Benidormig
A tengerpartot hatalmas méretű, meredek sziklák szegélyezik, amik leginkább az Ibizai és Mallorcai partvidék földrajzi jellegéhez hasonlít. San Antonio, Nao és Moraira hegycsúcsai, Ifach sziklás hegyorma lenyűgöző földrajzi látványosság, amik meredek sziklás partokat, öblöket és szűk homokos területeket ölelnek körül.

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 6
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Naptár
«  Április 2019  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930