MADRID, A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK
Egy nyaralás története, 2012. 09. 28 – 2012. 10. 07.


8. nap
Sabaton koncert – Sala Caracol

Reggel próbáltunk egy kicsit korábban kelni, mint az elmúlt napokban, de nem igazán sikerült, ismét volt vagy 11 óra mire kivánszorogtunk az ágyból. Mivel ez már a 8. nap volt és vészesen közelgett a hazautazásunk ideje, gondoltam csinálok egy fotót a szállásunk ablakából emléknek, bár szó se róla, nem volt túl szép látvány. Az ablak a belső udvarra nézett, amit panelházak öleltek körbe. Az épület elégé megviselt volt már, gondolom nem mostanában épült.


Kilátás a szobánk ablakából

Szerettem volna magamnak valami ruhát vásárolni, ezért ébredés és gyors készülődés után vásárolni indultunk a Corte Inglés nevű áruházba, mely egy egész Spanyolországban elterjedt áruházlánc. Több helyen is található a városban, mi a Sol közelében lévőhöz mentünk. Sajnos végül nem sikerült vennem semmit, mert a női ruházati részlegen inkább elegáns cuccok voltak, ráadásul drágák voltak és még nem is tetszettek. Egy szinttel feljebb a fiatal divat részlegen lehet, hogy találtam volna valami megfelelőt, de a női részleg annyira kiábrándított, ráadásul a liftre legalább 10 percet kellett várnunk a nagy tömeg miatt, így inkább elvetettük a dolgot. Délután 2 óra felé járt és nem is éreztem túl jól magam /fejfájás/, így inkább visszamentünk a szállásra. Attila még előtte vett egy hamburgert a Calle de San Bernardo egyik gyorséttermében, nekem nem volt étvágyam. Ő sem ott ette meg, elvitelre kérte. A szobánkban lepihentünk egy kicsit és bevettem egy gyógyszert is, így 4 óra körül már egész jól voltam. Lassan készülődni kezdtünk, hiszen ma volt a Sabaton koncert.

A folyosón csináltam egy fotót Attiláról az Akelás pólójában.


A hostal folyosóján

Kicsit bajban voltunk, mert a koncert helyszíne, a Sala Caracol már nem volt rajta a térképünkön, de a Google térkép alapján nagyjából lerajzoltam merre kell majd mennünk. A 3-as metróval az Embajadores megállóig utaztunk. Miután felmentünk a metróállomásról, természetesen először rossz irányban indultunk el, mikor gyanús volt, Attila kivette a kezemből a térképet. Persze, utána kaptam a lebaszást, hogy rosszfelé vezettem. :-) Visszamentünk a kiindulópontra, a metróállomáshoz és ezúttal az ellenkező irányba indultunk el, végig a Calle de Embajadores-en. Túl sok látnivaló itt nem volt, de azért egy érdekességet mégiscsak találtam: a Real Madrid egyik szurkolócsoportjának, az El Portillo-nak a sörözőjét. Be ugyan nem mentünk, de kívülről azért lefotóztam. Az étterem neve mellett a Real Madrid címere is megtalálható.


Bar Diaz


Bar Diaz

A Sala Caracol a Calle de Bernardino Obregon-on található. Mire odaértünk, már egész hosszú sor állt, mindannyian a koncertre várakoztak. Kicsit távolabb felfedeztem a Sabaton turnébuszát is.


Calle de Bernardino Obregon


Calle de Bernardino Obregon


Calle de Bernardino Obregon


Calle de Bernardino Obregon

A koncert délután 7:30-kor kezdődött, a kapunyitás negyed 8-kor lett volna, ha jól emlékszem, ám csak pár perccel a kezdés előtt kezdték beengedni az embereket.
Három fellépő volt. Egy magyar zenekar, a Wisdom kezdte a műsort, majd az Eluveitie, végül a Sabaton zárta a sort. A 3 zenekar hosszú koncertsorozata a Swedish Empire Tour névre hallgat. A mai nap Madridba jöttek koncertezni és ezt nem hagyhattuk ki, ha már egyszer egybeesett a városban tartózkodásunkkal. A jegyeket már jóval előtte megvettük, még itthon, interneten keresztül. Volt egy olyan lehetőség, hogy itthon ki is lehetett nyomtatni és mivel ez volt a legkényelmesebb megoldás, éltünk is vele. Mint kiderült, nem volt jó ötlet. A jegyellenőrző nő kérte volna az igazoló e-mailt, amit a vásárlás után küldtek. Igen ám, csakhogy én azt nem nyomtattam ki, ugyanis az oldalon, ahol vettem, azt írták, hogy a jegy elég. Elvileg a rajta lévő vonalkódot kellett volna lehúzniuk, csak nem volt vonalkód leolvasójuk… A nő mondta, hogy balra nem messze van egy net kávézó, menjünk oda és nyomtassuk ki a visszaigazoló email. Kezdtünk idegesek lenni, de mivel nem tehettünk mást, elindultunk, hogy megkeressük a net kávézót. Fél óráig járkáltunk, már bejártuk az egész környéket, persze net kávézót nem láttunk sehol, pedig elég sok embertől megkérdeztem az utcán, de szinte senki nem tudott segíteni. Mivel nem volt jobb ötletünk, visszamentünk a koncert helyszínére. Mondtam a nőnek, hogy sajnos nem találtuk meg a net cafét, erre elkérte a személyi igazolványomat és az alapján nagy nehezen sikerült beazonosítania, hogy valóban mi vásároltuk a jegyeket. Igazán mondhatta volna hamarább is, hogy a személyi is elég hozzá…
Végre bejutottunk. Csakhogy ekkorra már az első koncert, a Wisdom pont lement és már az Eluveitie hangolt. Nagyon ideges voltam, mert direkt mondtam Attilának, hogy időbe kell mennünk, mert a Wisdomot semmiképp nem szeretném lekésni. De hát nem a mi hibánkból alakult így… Az Eluveitie zenéje nekem annyira nem jött be, de az vigasztalt, hogy a Sabaton még hátravan.
Csináltunk 1-2 fotót a klub belsejében, bár nem lettek túl jók a fényviszonyok miatt.


Sala Caracol

Odaálltunk a pulthoz, előrébb már úgyse tudtunk volna menni, a terem majdnem teljesen tele volt és a Sabatonig még jöttek is emberek. Attila ivott Coronitát, amit én is megkóstoltam, de a sörökért sose voltam oda, bár ez még sörök közül talán a legjobb volt. Úgy szolgálták fel, hogy egy citromkarikát dobtak az üvegbe.
Mellettünk a pult felett volt egy kivetítő, ami a koncertet adta. Mivel a színpadot úgysem nagyon láttuk az előttünk álló emberáradattól, így jobb híján inkább a kivetítőn néztem.


Sala Caracol - kivetítő


Sala Caracol - emberek sokasága a pult előtt


Eluveitie


A koncert alatt


Az Eluveitie után végre jött a Sabaton. nagyon jó hangulatot csináltak, de a vége felé már kezdtem magamat rosszul érezni a tömegben, mondtam is Attilának, hogy menjünk egy kicsit hátra, mert mindjárt elájulok. Így kimentünk a ruhamegőrzőhöz, ahol a WC-k is voltak, ott még volt némi hely, ahol levegőhöz lehetett jutni. Itt maradtunk egészen a végéig, be már úgyse nagyon tudtunk volna visszamenni, viszont innét is lehetett hallani a koncertet, mivel a terem ajtaja nyitva volt, ugyanis annyian voltak, hogy még az ajtóban is álltak.


Embertömeg a Sala Caracol ajtajában


Sala Caracol - az ajtó feletti felirat

Mikor jobban lettem vettünk Attilának egy Wisdom pólót. Eredetileg Sabatont akartunk, de azokat máshol árulták. Ő nem ismeri a Wisdomot,de a póló tetszett neki.
Mikor nézegettük a pólót jött egy srác, rámutatott és mondta angolul, hogy ez jó. Mi utána kapcsoltunk, hogy ez a Wisdom egyik tagja volt. Attila odament hozzá /ekkor már egy másik Wisdom tag is ott volt/ és megkérdezte magyarul, hogy szabad-e egy fotót. Szerintem meglepődhettek, hogy valaki magyarul szól hozzájuk, volt is 1-2 másodperc szünet, mire mondta a srác, hogy hát persze. Miután megcsináltam a fotót, Attilától megkérdezték, hogy én is magyar vagyok-e. Ekkor odamnetem én is. Kicsit beszélgettünk velük, rendesek voltak, mondták, hogy örülnek, hogy 2000 km-ről vannak ott magyarok. Mondtuk nekik, hogy sajnos lemaradtunk a koncertjükről, saját hibánkon kívül…


Attila és a Wisdom 2 tagja


Attila és a Wisdom 2 tagja

A Sabaton a Primo victoriával és a Metal crüe-vel zárta a sort. Nagyon jó bulit csináltak, csak kár, hogy szinte csak hallottuk, mert látni nem sokat láttunk belőlük.

Íme egy dal mindhárom zenekartól, mely természetesen ezen a koncerten készült. Igaz, nem én csináltam a videókat, a youtube-on találtam őket.


Wisdom: Heaven and hell


Eluveitie: Luxtos


Sabaton: The lion from the north

A koncert után kerestünk egy éttermet a Caracol környékén. Sietnünk kellett, ha enni akartunk, mert a legtöbb étterem és bolt Madridban csak éjfélig van nyitva, és már jócskán közeledtünk az éjfélhez. Gyorsan választottunk egy kávézó-éttermet, ahol Attila krumplisalátát, én pedig valami disznókaraj féleséget kértem. Finom volt, ízlett mindkettőnknek. Mire végeztünk éjfél már elmúlt kicsivel, miután mi elmentünk, zártak is. Visszamentünk az Embajadores-i metróállomáshoz és a 3-as metróval a Plaza de Espana-ig utaztunk. A tér tele volt emberekkel, csodálkoztunk is, hogy mi van, de lehet, hogy ez csak a péntek estének volt betudható.
Még csináltunk egy éjszakai képet a Plaza de Espana környékéről, aztán visszamentünk a szállásunkra.


A Plaza de Espana környéke éjszakaKörkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 6
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Naptár
«  Április 2019  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930