AZ EXTREMADURAI VÖLGY ARAGÓNIÁBAN
Az út hívogat
Ez a terület az extremadurai régió északi részén található, a szomszédos Sierra de Gatától /Gata hegység/, és Hurdestől délebbre, közel a Monfragce Nemzeti Parkhoz.
A tartomány legfontosabb városa a római korból ránkmaradt történelmi és művészeti örökséggel rendelkező Coria.
Ezen a vidéken rengeteg híres, hagyománnyal bíró ünnepség van, amik hatalmas nemzeti érdeklődésnek örvendenek.
A táj és az építészet
Az út eleje termékeny mezőkön visz keresztül, ahol jól megfigyelhető a közkedvelt építészeti forma, ez alakítja a tájképet.
Észak felé folytatva utunkat, Mohedán és Guijo de Corián keresztül a Boollón víztárolóhoz jutunk, majd Guijo de Granadillán át a Gabriel y Galán víztárolóhoz, ahol megismerhetjük a körülölelő falvakat, történelmüket és szokásaikat.
A természet és javai
Az Alagón folyót körülvevő terület igazi gazdasági főszereplő a zónában, az öntözéses szisztémának köszönhetően nagyon termékeny és a mezőgazdasági élet fontos hányadát szolgálja ki.
Érdekes ellenét figyelhető meg az Alagón folyó és a mező, valamint a fenyőfákkal, tölgyfákkal és gesztenyefákkal betelepített hegyvidékek között. Ragadozó madarak élnek ott, valamint bőséges növényvilág található az árnyékos hegységek nedves területein.
A Borbollón víztároló csodálatos helyszín a vizisportok kedvelőinek, amit egy felejthetetlen táj koronáz meg.
Fiesták és gasztronómia
Kiemelkedő a San Juan ünnepeki bikaviadal Coriában, amit június 23-án tartanak és az "Encamisá" Torrejoncilloban december 7-én, mindkettő nagy Turisztikai érdeklődésnek örvend. Januárban ünneplik Acehúse helyiségben San Sebastián napját, más néven a "Las Carantoñas"-t, ahol külömböző állati jelmezekbe öltöznek, ez a rendezvény szintén vonzza a látogatókat.
A gasztronomiát ezeken a területeken legfőképp a mezőgazdasági és állattenyészetből származó termékek alapozzák, kiemelkedik az olaj, a bor, a disznó, az ürü és a bőséges vad.
A leghíresebb ételek a pörköltek, a sült ürü és a sült kecskegida. Kiemelkedik még a méz, a virágpor, a fokhagymás halak és a sajt. Pozuelo de Zarzón híres a szalámiról. Villaneueva de la Sierrában a sonka és a házias édességek emelkednek ki, de fontos a boruk is.
Kézműves ipar
A kézműves mesterségben kiemelkednek az aranyból készült munkák, a szép hímzések, babakészítés, fazekasmesterség, a jellegzetes montehermosoi sapkák, valamint a bronzharangok. Meg kell még említenünk a fémkohászatot Coriában és a horgolást Pescuezában.
Ez a terület az extremadurai régió északi részén található, a szomszédos Sierra de Gatától /Gata hegység/, és Hurdestől délebbre, közel a Monfragce Nemzeti Parkhoz.
A tartomány legfontosabb városa a római korból ránkmaradt történelmi és művészeti örökséggel rendelkező Coria.
Ezen a vidéken rengeteg híres, hagyománnyal bíró ünnepség van, amik hatalmas nemzeti érdeklődésnek örvendenek.
A táj és az építészet
Az út eleje termékeny mezőkön visz keresztül, ahol jól megfigyelhető a közkedvelt építészeti forma, ez alakítja a tájképet.
Észak felé folytatva utunkat, Mohedán és Guijo de Corián keresztül a Boollón víztárolóhoz jutunk, majd Guijo de Granadillán át a Gabriel y Galán víztárolóhoz, ahol megismerhetjük a körülölelő falvakat, történelmüket és szokásaikat.
A természet és javai
Az Alagón folyót körülvevő terület igazi gazdasági főszereplő a zónában, az öntözéses szisztémának köszönhetően nagyon termékeny és a mezőgazdasági élet fontos hányadát szolgálja ki.
Érdekes ellenét figyelhető meg az Alagón folyó és a mező, valamint a fenyőfákkal, tölgyfákkal és gesztenyefákkal betelepített hegyvidékek között. Ragadozó madarak élnek ott, valamint bőséges növényvilág található az árnyékos hegységek nedves területein.
A Borbollón víztároló csodálatos helyszín a vizisportok kedvelőinek, amit egy felejthetetlen táj koronáz meg.
Fiesták és gasztronómia
Kiemelkedő a San Juan ünnepeki bikaviadal Coriában, amit június 23-án tartanak és az "Encamisá" Torrejoncilloban december 7-én, mindkettő nagy Turisztikai érdeklődésnek örvend. Januárban ünneplik Acehúse helyiségben San Sebastián napját, más néven a "Las Carantoñas"-t, ahol külömböző állati jelmezekbe öltöznek, ez a rendezvény szintén vonzza a látogatókat.
A gasztronomiát ezeken a területeken legfőképp a mezőgazdasági és állattenyészetből származó termékek alapozzák, kiemelkedik az olaj, a bor, a disznó, az ürü és a bőséges vad.
A leghíresebb ételek a pörköltek, a sült ürü és a sült kecskegida. Kiemelkedik még a méz, a virágpor, a fokhagymás halak és a sajt. Pozuelo de Zarzón híres a szalámiról. Villaneueva de la Sierrában a sonka és a házias édességek emelkednek ki, de fontos a boruk is.
Kézműves ipar
A kézműves mesterségben kiemelkednek az aranyból készült munkák, a szép hímzések, babakészítés, fazekasmesterség, a jellegzetes montehermosoi sapkák, valamint a bronzharangok. Meg kell még említenünk a fémkohászatot Coriában és a horgolást Pescuezában.
Körkérdésünk
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Naptár
« Május 2024 » | ||||||
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Barátaink: